Referat: Lunden ÖBK - FC Komarken

Kryss igen, denna gången mot Komarken hemma.
Vi ledde med 2-0 och 3-1 men bortalaget gav sig inte.

Jag själv urklippt från Rasta och Dallas matchblogg:
En bra och fin första halvlek från oss som vi inte orkar följa upp under andra. Om jag ska lägga ut texten lite: Direkt från start är vi aggressiva i försvarspelet och vassa framåt. Våra långbollar, omställningar och kantspel fungerar väldigt bra. En fröjd att kolla på. Det blev ledning 1-0 och 2-0 innan Komarken reducerar. Nån minut innan halvtidsvisslan gör vi också det viktiga 3-1 målet. Tummarna upp och riktigt positivt efter 45. Amar Zubcevic var matchens helt klart mest lysande spelare mot sin gamla klubb. Targetspelet, vändningarna och målskyttet var klockrent framför allt i första halvlek.

När vi kommer ut till andra blir vi lägre och tröttare ju längre matchen lider. Känslan av att det ska ringa när som helst ligger i luften. Vi står emot med hjälp av ett par riktigt heta räddningar av våran burväktare Osten. Tillslut reducerar bortalaget i 75:e och kvitteringen kommer i 82:a. Efter detta får vi fightas hårt för att hålla poängen. Komarken ska ha en eloge för att de aldrig ger sig. Det är klart man får mer energi och motivation ju närmare man kommer, men löpmetrarna måste avverkas. Som jag har påpekat flera gånger förut; det är en väldigt jämn serie i år. Små marginaler som avgör. Hade vi gjort mål när som under andra halvek på de få chanser vi hade, då hade det blivit vinst istället. Klart synd att vi tappar två poäng med en tvåmålsledning men ändå gött att vi klarar en poäng efter den sista anstormningen, vilket vi aldrig hade gjort 2017.

En sista fundering, skulle det inte va läge att inför säsongen 2019 att lägga in motion till förbundet. Stryk maj månad ur programmet! Det är ju bara problem. Uteserveringarna med gött väder ställer till det. Weekendresorna duggar tätt. Massa jobbiga röda dagar med löjliga halvveckor. Alla äldre spelare som behöver rehab från säsongsinledningen. Alla yngre spelare har fullt upp med oändliga studentfester. Märk motionen Psycho Pearce!”

Målen:
10min 1-0 Kalle
18min 2-0 Amar gör mål på en ribbnicksreturer från Kalle
36min 2-1
42min 3-1 Amar på inspel av Victor